Вишивка бісером на канві

Вишивка бісером на канві

Бісером можна вишивати не тільки на атласі і габардині, але і на канві без надрукованого малюнка. При цьому кожна клітинка схеми відповідає клітинці на канви і одній бусині. Розміщення малюнка і послідовність вишивання таке саме, як при вишивці рахунковим хрестиком.


Щоб біла тканина канви не просвічувала, візьміть нитку для вишивки в тон бісеру. Особливо це важливо, якщо ви вишиваєте прозорим бісером. Світла нитка при цьому зробить вишивку світліше, а темна може навіть змінити колір. Враховуйте також, що нитка повинна бути міцною, бажано використовувати поліестер. В такому разі нитка з бісером не порветься і робота буде довго радувати вас.

Для вишивки бісером на канві можна використовувати як бісерні голку, так будь-яку тонку голку яка легко проходить крізь отвір бісеру. Для вишивки на атласі або габардині необхідний гострий кінчик в голці, а на канві є дірочки куди встромляти голку. Тому можна використовувати голку з тупим кінцем.

Особливу увагу приділіть підбору бісеру. Перевірте чи не линяє фарба на ньому.

Пришивати бісер необхідно стібком півхрест. З лицьового боку він являє собою косий стібок, а з вивороту горизонтальний або вертикальний стібок. Зверніть увагу, щоб всі стібки були в одному напрямку. Якщо стібки робити в різних напрямках, то навіть бісер одного кольору буде мати різний відтінок. Це може спотворити малюнок, особливо це стосується силуетів.


Першу і останню бісеринку закріплюйте подвійним стібком. Край вишивки при цьому буде виглядати рівніше і акуратніше.
Готову вишивку виперіть в теплій воді. Ні в якому разі не використовуйте відбілюючі миючі засоби, вони можуть пошкодити навіть саму стійку фарбу на бісер. Гладити вишивку можна з виворітного боку на м'якій поверхні через тонку бавовняну тканину.



Також радимо почитати:

Як вишивати на канві з малюнком
28/08/2017
Як вишивати на канві з малюнком
Досвідчені рукодільниці можуть використовувати наші схеми для колажів при виготовленні сумок, подушок, косметичок та інших дрібничок. Використовуйте в роботі не ті..
Основні правила вишивки хрестиком
30/11/2017
Основні правила вишивки хрестиком
Для того, аби вишивка вийшла охайною, а робота приносила задоволення і вишивалася легко, дотримуйтесь цих нескладних правил: 1. Кожен раз, починаючи вишивати, мийте руки! Це правило значно полегш..
Будь ласка, оцініть цю статтю.
Captcha