Французький вузлик? – Це легко!!!

Французький вузлик? – Це легко!!!

Французький вузлик - маленька, але дуже важлива деталь, без якої не обійтися на деяких вишивках. Такий вузлик просто незамінний, якщо хрестик виглядає занадто великим, а намистинка виглядає грубо. Виконується він дуже легко, досить трохи потренуватися.

На схемі вузлик позначається кружечком, і на наших схемах завжди виконується в одну нитку, якщо немає спеціальних вказівок.

Ви можете переглянути відео або прочитати статтю нижче:


Розглянемо виконання вузликів на прикладі нашого набору "Весняні турботи". Серединки квітів підкреслені французькими вузликами.

Для виконання вузлика закріплюємо нитку і виколюємо в місці, вказаному на схемі. Тепер починається найцікавіше. Притискаємо голку в тому місці, де викололи нитку, накручуємо нитку на голку 2-3 рази - це і буде наш вузлик.

Тепер, притримуючи вузлик пальцем, притискаємо його до тканини і вколюємо голку в теж місце, звідки виколювали (або через 1 нитку, якщо тканина пухка), при цьому продовжуємо притримувати вузлик пальцем, щоб він не виліз на виворіт.



Ось і все - французький вузлик готовий.

Також дивіться відео, в якому Людмила Ермілова демонструє техніку виконання французького вузлика з одним, двома та трьома обертами нитки навколо голки:




Також радимо почитати:

Основні правила вишивки хрестиком
30/11/2017
Основні правила вишивки хрестиком
Для того, аби вишивка вийшла охайною, а робота приносила задоволення і вишивалася легко, дотримуйтесь цих нескладних правил: 1. Кожен раз, починаючи вишивати, мийте руки! Це правило значно полегш..
Будь ласка, оцініть цю статтю.
Captcha