Вишивка для дітей - чи корисно це?

Вишивка для дітей - чи корисно це?

Багато батьків задаються питанням: коли знайомити дитину з рукоділлям? І чи потрібно це?

Вважається, що оптимальний вік привчання до вишивки - 5-7 років. У цьому віці дитина вже знає, як поводитися з гострою голкою.

А чи корисно це, запитаєте ви. Так, це дуже корисно!

Діткам дошкільного та шкільного віку вишивка допомагає розвивати дрібну моторику. Що це таке і чому це важливо?

Це розвиток скоординованих рухів пальчиками, тренування дрібних м'язів і стимуляція безлічі нервових закінчень на долоньках. Крім того, при вишиванні, задіяно відразу кілька систем - нервова, м'язова, кісткова та зорова! Ось злагоджена робота цих систем і називається дрібною моторикою. Вона працює, коли ми пишемо, перевертаємо сторінки книги, беремо різні предмети. При цьому ще й задіяні кілька ділянок головного мозку. Дрібні руху з маленькими предметами стимулює мозок і тренує його в плануванні своїх дій перед виконанням. І саме ця здатність потім переноситься на мову.

Так само вишивка допомагає розвинути концентрацію уваги і посидючість. І дуже допомагає в розвитку цілепокладання. Адже це - система дій, які призводять до певного результату. Ще з позитивних моментів - це розвиток творчого мислення. Вивчивши основні прийоми і види швів, дитина може і сама придумувати сюжети, декорувати одяг, майструвати прикраси і вироби.

Отже, якщо ви вирішили навчити дитину вишивати, вам стануть у нагоді такі рекомендації:

Починайте з самого простого. Навчіться спочатку виконувати один шов, пограйте з ним, придумайте як його можна використовувати. Потім можна розширювати пізнання. Не забувайте: повторення - мати навчання! Розкажіть, як працювати так, щоб робота була акуратною і охайною.

Потім, можна запропонувати прості малюнки на крупній канві. Це дозволить отримати прекрасний результат починаючому майстрові.

Дуже важливо організувати зручне робоче місце. Подбайте про хороше освітлення, зручний стіл і стілець для дитини.

Вишивання має приносити радість і задоволення. Тому не змушуйте дитину вишивати, їй все-таки важко довго концентруватися на такому процесі. Але якщо вже процес пішов - підтримайте малюка, покажіть, як ви їм пишаєтеся, навіть якщо все і не виходить відразу.

І до речі, ви звернули увагу, що ми не писали конкретно про дівчаток або хлопчиків? Це тому, що хлопчаки - теж дуже люблять вишивку, особливо якщо вона про «Зоряні війни» або «Гаррі Поттера»!

Бажаємо вам терпіння і натхнення!




Також радимо почитати:

Як обрати канву та розрахувати її розмір: хрестики, сантіметри, дюйми
07/10/2019
Як обрати канву та розрахувати її розмір: хрестики, сантіметри, дюйми
Отже, ви вибрали схему і вже зібралися вишивати, але виникло питання: який відріз канви для цього знадобиться? Всі, хто захоплюється вишивкою, рано чи пізно стикаються з цією проблемою. Зараз ми ро..
Будь ласка, оцініть цю статтю.
Captcha