Вишивка бісером

Вишивка бісером

Давайте розберемо техніку вишивки бісером, яка використовується в атласі та габардині з нанесеним малюнком ТМ «Повітруля».

Всі схеми ТМ «Повітруля» розроблені під чеський бісер Preciosa №10. Це найпоширеніший в Україні бісер. Ви з легкістю знайдете його в будь-якому магазині рукоділля.

На тканині для вишивки кружечки різного кольору позначають місце, де бісеринка має знаходиться, а чорні точки - місця вколювання і виколювання голки.

Вишивка бісером 1

Бісер потрібно пришивати швом «півхрестик». З звороту при цьому повинні утворюватись вертикальні або горизонтальні стібки однакової довжини. Слідкуйте за тим, щоб нахил стібків був завжди в одному напрямку, інакше у вас вийде «ялинка» з бісерних рядків. Натяг нитки теж має бути рівномірним, так щоб тканина не стягувалася і, в теж час, бісер не провисав.

Вишивка бісером 2

Зверніть увагу на те, що у бісера під одним і тим самим номером може бути різний отвір - круглий або квадратний. Будьте уважні і не змішуйте такий бісер в одній роботі - він буде мати різний відтінок.

При вишиванні силуетів чорним бісером краще використовувати чорні нитки, так як будь-які світлі будуть виділятися, і просвічувати між бісерінкамі - зникне цілісність образу.Працюючи над вишивкою, не мніть тканину, не заламуйте і не загинайте її. Це полегшить оформлення вже готової роботи. У тому випадку, якщо залом все таки стався, по завершенні роботи, акуратно пропрасуйте виріб з виворітного боку.

УВАГА !!! 1) Прасувати необхідно на м'якій поверхні; 2) прасуйте в режимі «синтетичні тканини». Перш ніж прасувати сам виріб, обережно спробуйте температуру праски на куточку тканини. В іншому випадку, ви можете пропалити вишивку.

Якщо ви вишиваєте рушник, скатертину або сорочку обов'язково перевірте бісер на стійкість кольору. Замочіть деяку кількість намистин і викладіть на білу тканину - якщо ніяких слідів не залишилося - можна сміливо братися за роботу.

Проводьте час із задоволенням!



Будь ласка, оцініть цю статтю.
Captcha