Як доглядати за вишивкою

Як доглядати за вишивкою

Ну ось ви і зробили останній стібок у картині! Нарешті :)). Настав час привести роботу до ладу, оформити її та повісити на стіну або подарувати дорогій людині.

Для того, щоб вишивка радувала вас та близьких, необхідно притримуватсь нескладних правил.


По-перше - вишивку необхідно випрати. Якщо ви робили розмітку на канві водорозчинними маркерами, то спочатку замочіть іі у холодній воді, аж поки розмітка не зникне. Потім розчиніть у теплій воді нейтральний миючий засіб, взбиваючи піну. Занурте вишивку у цю воду орієнтовно на півгодини, але якшо вишивка сильно забруднена, то треба залишити іі на довше. Можна змінити кілька разів воду. Не тріть вишивку!!!

Прополощіть ретельно роботу, і покладіть її сушитись у горизонтальому вигляді на рушник. Розпряміть і розгладьте роботу руками, щоб вона мала прямокутну форму, і не було перекосів.

Коли тканина вже майже висохне, її необхідно пропрасувати. Якщо вона вже висохла - збризніть її трошки водою. Прасувати треба зі зворотньої сторони, поклавши роботу на рушник або щось м'яке. Використовуйте режим праски "бавовна". Обережно прасуйте, напрравляючи праску із центру до країв. Стежте, щоб вишивка не перекосилась. Залиште її "відпочити" до повного випаровування вологи.

Коли все зроблено, робота суха і чиста, можна занятись її оформленням. Привезти вишивку до багетної майстерні можна згорнувши її у трубочку та обгорнувши у чисті листи паперу.

Бажаємо вам отримувати задоволення від процесу і споглядання результатів!



Також радимо почитати:

Закладка для підручника або книжки
11/10/2017
Закладка для підручника або книжки
Закладки з'явилися, як тільки книга знайшла свого читача. Для закладок використовували стрічки, тасьму, шнури. Масове виробництво закладок було розпочато в 19 столітті. Вони виготовлялися з шовку. Т..
Основні правила вишивки хрестиком
30/11/2017
Основні правила вишивки хрестиком
Для того, аби вишивка вийшла охайною, а робота приносила задоволення і вишивалася легко, дотримуйтесь цих нескладних правил: 1. Кожен раз, починаючи вишивати, мийте руки! Це правило значно полегш..
Як обрати канву та розрахувати її розмір: хрестики, сантіметри, дюйми
07/10/2019
Як обрати канву та розрахувати її розмір: хрестики, сантіметри, дюйми
Отже, ви вибрали схему і вже зібралися вишивати, але виникло питання: який відріз канви для цього знадобиться? Всі, хто захоплюється вишивкою, рано чи пізно стикаються з цією проблемою. Зараз ми ро..
Будь ласка, оцініть цю статтю.
Captcha