Стебловий шов: поради та секрети

Стебловий шов: поради та секрети

Стебловий шов – один із найпопулярніших декоративних швів. У вишивці хрестиком його використовують, щоб зробити акцент на чомусь, або вишити якісь деталі. Наприклад, у квітах, траві і т.д. У тих деталях, які мають бути об`ємні. Об`ємніші ніж хрестик. На відміну від шва «назад голка», стебловий шов не плаский, він піднімається над вишивкою. І, як правило, у наборах «Повітрулі», стебловий шов виконується у дві нитки.

Отже сьогодні ми розповімо і покажемо, які основні правила треба виконати, щоб легко вишивати цей шов. А також, як зробити красивий плавний поворот.  

Ви можете подивитись відео або прочитати статтю нижче:


1.    Закріпіть нитку на вивороті і виведіть її на лице. Потім зробіть стібок у напрямку виведеної нитки. Нитка з голкою мають виходити з середини стібка, як на фото.


2.    Знов зробіть стібок. Тепер голка виходить в тому місці, там, де попередній стібок закінчився. І так знову, і знову. Коли робите новий стібок, обов`язково стежте за тим, щоб нитка завжди була з якоїсь однієї сторони від голки (у нас на фото – завжди знизу).


3.    Якщо є потреба – починайте робити поворот. Для цього можна робити стібки меншого розміру. Щоб визначити, куди встромляти голку, можна використати такий прийом: Кожного разу, роблячи стібок, викладайте ниткою бажану лінію. І шийте по ній.


4.    І тоді ваші шви будуть виглядати охайно і красиво. Легких вам хрестиків.




Також радимо почитати:

Види декоративних швів
12/03/2015
Види декоративних швів
Найпростіші шви Найпростіші шви є основою всіх видів вишивки. Вони застосовуються при вишиванні рушникових швів, гладдю, і навивкою рококо, є основними при вишиванні стрічками та бісером. А також з н..
Петельний шов: деталі
06/08/2016
Петельний шов: деталі
Петельний шов відноситься до крайових швів. Він може бути використаний для обробки краю як вишивки, так і в'язаних виробів. Спочатку розглянемо основні види петельного шва.Перш ніж приступити до викон..
Будь ласка, оцініть цю статтю.
Captcha